AC-kontroll

AC-SERVICE OCH REPARATIONER I LIDINGÖ

– Vi kan luftkonditionering för din bil!

Bodalsgaraget utför all slags service och reparationer inom AC på personbilar och lätta lastbilar. Ett AC-system behöver service för att fungera som det ska. I det svenska klimatet, med de väderförhållanden som råder, uppstår det lätt läckage i AC-systemet, därför rekommenderar vi regelbunden service. Får du problem med din AC, eller för att förebygga problem, kontakta oss direkt.
Passa även på att kontrollera dina däck nästa gång du är på besök hos oss!

 Är du i behov av en AC-Service?

Kontakta oss på telefon 08–765 01 99 för att boka tid.

Komplett AC-service eller reparation i Lidingö

Är det kanske dags att fylla på AC:n eller har du märkt att det inte riktigt kyler lika bra längre? Då kan det vara bra att komma in på en AC-service där vi gör en grundlig undersökning för att se hur ditt AC-system mår. Vi ser till att söka igenom hela ditt AC-system så att du kan vara säker på att det ska fungera och kyla till en behaglig temperatur. Välkommen att kontakta oss för att boka AC-service eller reparation i Lidingö!

Vad kollar vi?

När vi utför en service på din AC så ser vi till att först vakuumdammsuga hela systemet. På det sättet får man bort gammal AC-gas tillsammans med allt annat som inte ska finnas i systemet. Det kan vara damm, mögelsporer eller fukt. När systemet är tömt ser vi till att trycktesta det och använder också en kompressorolja för att se så det inte finns något läckage i systemet. Utöver självaste köldmediumet kollar vi även så att t.ex. kondensorfläkten ser bra ut och att skicket på drivremmarna ser bra ut och att alla övriga komponenter ser bra ut.

Om det skulle vara så att ett fel hittas vid felsökningen så återkopplar vi med dig innan någonting görs så att du får ett prisförslag på vad som måste göras. Vi utför aldrig något arbete som vi inte kommit överrens om innan.

Hur fungerar en AC?

En AC består av ett gäng komponenter. Bland annat har vi kompressorn som pumpar ut köldmedium och olja vidare runt i systemet. Kompressorn pumpar vidare köldmedium till kondensorn som kyler ned det med hjälp av en fläkt och den vind som tas upp när bilen åker framåt. Vidare åker köldmediumet till torkfiltret som avfuktar vätskan och pumpar vidare det till expansionsventilen. Expansionventilen omvandlar vätskan till gas och kontrollerar hur mycket köldmedium som ska vidare till förångaren. Det är här i förångaren som det uppstår kyleffekten som känns i kupén. Vidare åker köldmediumet tillbaka genom expansionsventilen och till kompressorn för att börja om kylningsprocessen igen.